HISTORIE

FAMILIEBEDRIJF

Historie Roothans LeendeAutobedrijf Roothans is een waar familiebedrijf. Als onderneming bestaat de naam in Leende al vanaf 1922.Frits Roothans, de vader van Toon en afkomstig van Dommelen, startte op de plek waar het bedrijf zich nog steeds bevindt een cafĂ© annex fietsenmakerij. Later kwamen daar ook bromfietsen bij. In ’53 kreeg Toon als oudste zoon het roer in handen. Hij schakelde al in ’59 over op de verkoop en reparatie van auto’s. Dat was toen nog het Europese merk NSU. Toons vrouw Marie was een belangrijke steun op de achtergrond. Ze wisten goed om te gaan met hun vakbekwaam personeel. Een vijftal van hen is dan ook al dertig jaar of meer bij het autobedrijf in dienst.

VANAF 1975 NISSAN DEALER

Historie Roothans LeendeWie in Leende en omgeving wel eens op de auto’s let die er rijden, kan het niet ontgaan zijn dat er zich opvallend veel Nissans onder bevinden. Tien tegen een dat ze afkomstig zijn van Autobedrijf Roothans aan de Dorpstraat in Leende. 1 november 2000 was dit bedrijf al een kwarteeuw dealer van het Japanse automerk, dat aanvankelijk Datsun heette.
Toon Roothans (1924) , die met Allerheiligen 1975 het dealercontract ondertekende, besefte dondersgoed dat succes moet worden gegrondvest, en dat vakbekwaamheid en klantvriendelijkheid dan belangrijke pijlers zijn. En met deze twee eigenschappen in het vaandel slaagden hij en zijn medewerkers er al gauw in een grote naam op te bouwen en veel succes te boeken. Al jaren behoort Autobedrijf Roothans tot de meest vooraanstaande Nissan-dealers in Nederland. Tien keer werd het bedrijf al bekroond met Het Gouden Wiel en negen keer werd de Golden King Award in de wacht gesleept. Nissan Motor Nederland kende deze jaarlijkse onderscheidingen toe aan dealers die uitmunten door een goede bedrijfsvoering en omdat ze waardering kregen in het tevredenheids-onderzoek, dat continue onder de klanten wordt gehouden.