Nissan ARIYA 22 augustus 2022

EEN INDRUKWEKKENDE RIJERVARING

De Ariya is de eerste volledig elektrische coupé crossover van Nissan – biedt een krachtige acceleratie, een soepele en stille rijervaring en een interieur met een luxueuze haast lounge-achtige sfeer. De autonome rijfuncties maken rijden minder stressvol, de persoonlijke assistentie met stembediening en naadloze connectiviteit vergroten het zelfvertrouwen onderweg en creëren een prettige omgeving voor bestuurder en passagiers. Met een geschatte actieradius tot 533 kilometer (WLTP) is de Nissan Ariya de perfecte partner voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als roadtrips. De Ariya is zowel leverbaar met twee- als vierwielaandrijving en beschikt standaard over een imposant trekvermogen tot maar liefst 1.500 kg (e-4ORCE 4WD versie).

e-4ORCE: rijcomfort en handling zonder compromis

De vierwielaangedreven Nissan Ariya-uitvoeringen met twee elektromotoren zijn voorzien van Nissans meest geavanceerde vierwielaandrijvingstechnologie, e-4ORCE. De ‘e’ in e-4ORCE staat voor het volledig elektrische aandrijfsysteem. ‘4ORCE’ verwijst naar de fysieke kracht en energie van de auto en de ‘4’ verwijst bovendien naar de vierwielaandrijving. e-4ORCE is ontstaan vanuit Nissans rijke historie van memorabele terreinwagens en sportauto’s. Daarmee is het de spirituele opvolger van het ATTESA E-TS koppel-splitsysteem van de Nissan GT-R en het intelligente 4×4-systeem van de Nissan Patrol.

EXTERIEUR

ARIYA is de adembenemende nieuwe belichaming van de nieuwe visie van Nissan. Een enkele horizontale lijn vervangt een wirwar aan contouren. Smalle LED-koplampen verlichten ‘s nachts uw weg en zijn overdag onzichtbaar.

INTERIEUR

Geleid door de Japanse term ma – verwijzend naar ruimtelijke openingen – is het interieur van de Ariya efficiënt en comfortabel ontworpen. In plaats van een traditioneel auto-interieur lijkt het interieur van de Ariya meer op een strakke café-lounge in een ruimteschip. Dankzij de voordelen van het volledig nieuwe EV-platform biedt de Ariya een van de ruimste interieurs in zijn klasse.

Rijden op uw manier

U voelt zich meer op uw gemak. Technologieën voor rijondersteuning bieden u een helpende hand wanneer u dat nodig heeft. Filerijden? Geen probleem. Krappe parkeerplek? ARIYA regelt het wel.

De compacte aandrijflijncomponenten maken het mogelijk om het klimaatcontrolesysteem onder de motorkap te plaatsen (waar een traditionele benzinemotor zou zitten). Daardoor konden de ontwerpers de volledige lengte van het interieur benutten, zonder last te hebben van bijvoorbeeld een transmissietunnel of systemen onder het dashboard. Bovendien zorgen de vlakke vloer – dankzij de plaatsing van de batterij onderin het chassis – en de slanke Zero Gravity stoelen voor veel beenruimte en makkelijke interactie tussen de inzittenden voor- en achterin.

De stille, elektrische aandrijflijn en het royale gebruik van geluidsabsorberende materialen zorgen voor een uitzonderlijk stil interieur. Zo kan iedereen ontspannen genieten in het stressvrije, lounge-interieur van de Nissan Ariya.

HEAD-UP DISPLAY

De Nissan Ariya beschikt over een van de grootste full-colour head-up displays in het segment. De weergave toont vergelijkbare informatie als te zien direct achter het stuur, waarmee belangrijke rij-informatie op een heldere manier direct in het gezichtsveld van de bestuurder valt, zonder afleiding.

CONNECTIVITEIT

Blijf verbonden met de wereld

Grote dubbele displays en bediening met haptische feedback zijn pas het begin. Wilt u uw favoriete apps voor u zien? U hoeft alleen maar te swipen. Wilt u uw afspeellijst horen? U hoeft het maar te vragen.

STANDAARD VOORZIEN VAN O.A.

 • 19″ lichtmetalen velgen met aero wieldop
 • Dubbel monolith 12,3” TFT-scherm met meterweergave en navigatie
 • Smartphone connectiviteit (draadloze) Apple Carplay & Android Auto
 • USB / Ipod aansluiting, AUX, Bluetooth en DAB+
 • Intelligent Around View Monitor
 • Elektrische achterklep met handsfree bediening
 • ProPILOT met Navi-Link
 • Verwarmde voorruit
 • Verwarmde stoelen voorin
 • Verwarmde buitenspiegels, automatisch inklapbaar
 • Mistlampen vóór
 • Elektisch bedienbare ramen voor en achter
 • Extra getint glas achterste zijruiten en achteruit
HomeNieuwsNissan ARIYA